Добринище потъна в траур! Почина Доц. д-р Асен Златев, изпълнителен директор на Александровска болница

24 Юли 2019 | 12:08
2 коментара
Общество

На 73-годишна възраст почина доц. д-р Асен Златев, изпълнителен директор на Александровска болница, притежаващ специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия. Брат на Златко Златев, бивш директор на НОИ – Благоевград.

Д-р Златев почина през нощта срещу 23 юли, след неуспешна борба с рака. Една видна личност, един голям специалист и професионалист,  познат сред своите съграждани в Добринище с голямото си сърце, с добротата и всеотдайността си към всички, готов винаги да помогне с професионализма си. 

Доц. д-р Асен Златев е роден през 1946 г. в с. Добринище, Благоевградски окръг. През 1973 г. завършва Софийския медицински факултет. Специализирал е в Русия, Швеция и Англия. Притежава специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия. Бил е завеждащ отделение, а след това повече от 15 години началник на Клиниката по белодробни болести при Специализираната болница по белодробни болести. Автор и съавтор е на повече от 50 научни публикации. Бил е депутат в Седмото Велико народно събрание, подписал e Конституцията на Р България. Бил е парламентарен секретар и началник на кабинет в Министерството на здравеопазването, общински съветник в СОС, зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване. От 2006 г. е изпълнителен директор на Александровска болница.

Поклонението ще се състои на 26 юли от 11 ч. на гробищен парк Бояна, София. От кметство Добринище, ще бъде отпуснат автобус за всички, които искат да изпратят доц. д-р Златев в последния му път.

Поклон пред паметта му!

Добавени коментари

поклон публикува:
24 Юли 2019 | 21:08
да почива в мир
От признателен публикува:
24 Юли 2019 | 16:05
Мир на праха му.

Добавете Вашия коментар

TOP