Добринище отчита по-силен туристически сезон от миналата година въпреки пандемията, хотелите и ресторантите са пълни

04 Септември 2020 | 12:22
0 коментара
Общество

Успешен летен сезон отчитат хотелиерите в Добринище. Въпреки пандемията от коронавируса местни хотелиери се похвалиха, че август е бил изключително успешен за тях, а резервации имат почти до края на септември.

„Туристи има много. Сезонът започна късно, но специално при нас туристи има повече в сравнение с миналата година. Като цяло в Добринище има много хора. Септември също се очертава успешен, имаме резервации почти до края на месеца и непрекъснато са обаждат хора, за да резервират. Заведенията също са пълни, което показва, че туристите са много“, коментира Трайчо Андреев, собственик на къща за гости в курортното градче.

„От 15-20 юли започна активният летен сезон и браншът работи много добре. И в къщите за гости, и в хотелите има доста хора. Последните уикенди местата за настаняване бяха почти на 100 % пълни, а през седмицата процентът е малко по-нисък, но пак има хора. За този уикенд също се очертава почти на 100 % заетост, предвид и повечето почивни дни. Туристите са почти изцяло българи, но това е нормално в тази ситуация. Хижите също са пълни, там посещаемостта е много висока и ако времето се задържи хубаво, мисля, че ще има хора и занапред”, коментира сезона кметът Петър Галчев и допълни, че август месец е много силен и изрази мнение, че не се наблюдава спад спрямо миналата година.

Единственото притеснение на местния бранш е да не се стигне до повторно затваряне на държавата заради Ковид-19.

„Единствено това притеснява бизнеса – да не се стигне отново до затваряне на държавата есента. Ако продължат да работят както сега, мисля, че няма да има проблем. След 15 септември, когато учениците започнат училище, а и отпуските вече свършат, традиционно има повече уикенден туризъм, който е доста добър“, допълни Петър Галчев.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP