Добринище чества 3 дни двоен празник

25 Август 2017 | 08:08
0 коментара
Общество

Три дни веселба за двоен празник ще има в Добринище. На 22 септември жители и гости ще честват Деня на незовисимостта и 11-годишнината от обявяването на населеното място за град. Поканени за тържествата са министри, депутати, общински кметове. Заради трите почивни дни тук ще е пълно с туристи от страната и чужбина.

Над 90% от леглата, които са 3000, ще са заети. Тържественото честване на двата празника ще е на градския площад „Независимост” в петък.

„Ще има приветствени думи от мен и от официалните гости към хората в Добринище. След това на сцената ще се качат самодейци от община Банско, които ще веселят хилядите присъстващи с изпълненията и таланта си. Вечерта ще завърши с тържествена заря”, разкри градоначалникът на Добринище Китан Галчев.

Местните жители и техните гости ще продължат с веселбата и през уикенда. В събота също ще има много музика на сцената в центъра на курортното селище. В неделя пък са предвидени различни спортни прояви за децата, които ще играят футбол, ще карат колела. „Все още уточняваме програмата, възможно е да поканим и гост-изпълнители. Сигурно е, че ще покажем магията на местния фолклор в песни, танци, носии и ритуали, а хилядите туристи ще останат доволни от престоя си при нас”, каза още градоначалникът Галчев.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP