Добрата новина! Отпускат 150 млн. лева за хората с увреждания

02 Октомври 2018 | 17:12
0 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов е възложил на депутатите от ГЕРБ и на социалния министър да придвижат и гласуват наведнъж законите за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. Ден след като протестиращите майки обявиха, че ще го държат лично отговорен за ангажиментите към провеждането на реформата, премиерът заяви, че единствената му отговорност е да осигури допълнителни 150 милиона лева в бюджета за следващата година и не е негова работа да определя как да бъдат разпределени тези средства.
 
Премиерът Борисов припомни на протестиращите майки, че е дал едно-единствено обещание - в новия бюджет да има със 150 милиона лева повече за хората с увреждания: "Социалният министър, майките на деца с увреждания и омбудсманът в тези 150 млн. да вкарат това, което имат като претенции - дали фондове, дали лична помощ, подкрепа. Както искат да го направят".
 
Борисов добави към ангажиментите си спрямо хората с увреждания възложеното придвижване и гласуване на законите за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги: "Да гледат трите закона и да има 150 млн. повече всяка година оттук нататък, включително и тази, съм го поел като ангажимент. И ако го няма, въпреки че не всички коалиционни партньори са съгласни, тогава могат да кажат: Борисов ни излъга".

Добавете Вашия коментар

TOP