Добрата новина! Новите 172 социални жилища в Благоевград са готови

15 Април 2019 | 15:16
0 коментара
Бизнес

Готови са новите 172 социални жилища в Благоевград, в момента същите се дооборудват.

21-ви май е крайният срок за приключването на дейнсота.Това каза на пресконференция днес кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„В тази връзка съм възложил на заместник-кметът на Община Благоевград Христина Шопова и на всички, които имат отношение да се промени наредбата за настаняване.

Искам много ясни  и строги правила относно това кой може да бъде настанен в общински жилища като до някъде приемам идеите на ВМРО и на министър Красимир Каракачанов за въвеждането на допълнителни условия“,каза още д-р Атанас Камбитов.

Според него не е редно някой, който не си изпълнява задълженията като гражданин, не изпраща децата си на училище, само ползва социални помощи в един момент да получава и общинско жилище.

Той подчерта, че цялата наредба ще бъде променена така, че да няма дискриминационни елементи в нея.„Винаги съм казвал, че Община Благоевград има един много сериозен фонд от общински жилища – почти 800.

Много малко общини имат такъв фонд и всъщност постигнатото е част от нашия социален ангажимент“, заяви градоначалникът.

По отношение на IV – ти IV микрорайон, кметът заяви, че в момента са на финала на проекта, който се реализира там като е започнало асфалтиране на улиците, които вече са почти готови.

Той посочи още, че вече имат издаден Акт 15 от 10 април 2019 г.

Кметът на Благоевград отбеляза, че срокът за приключването на дейностите е 17 май, което след около 1 месец.

Добавете Вашия коментар

TOP