Добрата новина! „Кинополис Ентъртеймънт” ООД изгражда киносалон в читалището на Петрич за 216 хил лв.

05 Октомври 2017 | 12:21
0 коментара
Бизнес

Фирмата ще плаща и месечен наем от 600 лв.

„Кинополис Ентъртеймънт” ООД изгражда киносалон в читалище „Братя Миладинови -1914” в Петрич.

Това става възможно, след поредица разговори с представители на общинското ръководство в южната община.

От фирмата се изисква да инвестира в реконструкция и ремонт на малкия читалищен салон в Петрич като превърне помещението в съвременен киносалон.

Предварителните разчети показват, че за целта ще са необходими  около 216 хил лв., които да включват цялата необходима подготовка за бъдещото кино в т.ч. да се извърши: СМР, мебелировка, обзавеждане /80 хил лв/; осигуряване на киностолове /26 хил лв/; инсталиране на прожекционна и озвучителна техника /110 хил лв/. 

Фирмата дава уверение , че бъдещият киносалон ще бъде модерен , защото ще разполага с последно поколение дигитална кинопрожекционна и озвучителна техника, 3 D система и ергономични кино-кресла, нова климатична система.

Ще бъде изграден също щанд за продажба на билети. Фирмата гарантира също, че политиката й е програмиране и показване на 90% от наличния филмов репертоар в страната, като се обръща специално внимание на българските филми. 

Всичко ще бъде извършено срещу сключване на 10-годишен договор с Община Петрич за малкия салон на читалище „Братя Миладинови -1914” , като фирмата ще плаща и месечен наем от 600 лв.

Към момента малкия салон на петричкото читалище се използва твърде рядко , заради по-малкия капацитет и наличието на голям салон. Освен това редица мероприятия провеждани в него през годините се изтеглиха в залата на Община Петрич.

Превръщането му в киносалон би бил нов момент в културния живот на общината, запълва и една отдавна търсена възможност от петричани да имат отново свое кино, както преди години, когато се гордееха с това.

Очаква се произнасяне по въпроса и от читалищното ръководство, което със сигурност като управляващо Културната институция на община Петрич следва да има и най-голяма грижа именно към богатството на културния живот  и различните направления за обогатяване.

Добавете Вашия коментар

TOP