Добрата новина! Болницата в Благоевград с две нови лекарски попълнения

13 Февруари 2019 | 15:37
0 коментара
Общество

Младите лекари – д-р Светлана  Китанова от Благоевград и д-р Стефан Деничин от Симитли, са новото попълнение в екипа на благоевградската болница, които са с намерение да започнат работа в нея веднага след студентската скамейка.

Д-р Китанова е назначена на основен щат във вътрешно отделение и на половин в спешно, а д-р Деничин е част от лекарския екип на реанимация, поясни директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Преди дни пък стана ясно, че петима млади лекари специалисти започнават работа и в общинската болница на град Гоце Делчев. 

Трима от тях започнаха работа в края на миналата година. Млад специалист по педиатрия работи в детско отделение на болницата, негов колега - специалист по ендокринология е част от екипа на вътрешно отделение, а специалист по акушерство и гинекология, работи в АГ-отделението на МБАЛ „Иван Скендеров“.
 
От 1 февруари още двама млади специалисти започнаха работа в здравното заведение. Единият от младите лекари е специалист по кардиология и той също пое пациентите със сърдечни проблеми на Вътрешно отделение. Другият лекар е акушер-гинеколог и е част от АГ-отделението на болницата в Гоце Делчев.
 
Преди няколко години ръководството на община Гоце Делчев с подкрепата на Общинския съвет, взе решение да осигурява средства за издръжка на млади лекари, на които предстои да вземат специалност, като те се задължават след това да работят минимум 5 години в болницата в град Гоце Делчев.

Добавете Вашия коментар

TOP