Добра новина! Стабилно е състоянието на пострадалите при катастрофата на пътя край хижа „Загаза“ над Кресна

07 Август 2017 | 13:51
0 коментара
Общество

Стабилно е състоянието на четирима от пострадалите, чийто автомобил се преобърна в пропаст край пътя за хижа „Загаза“ в Пирин планина. Това съобщиха от Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград, където са настанени мъжете.

Петият пострадал още вчера бе транспортиран за УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ с тежка черепно-мозъчна травма и контузии по различни части на тялото. Той е настанен в Неврохирургичната реанимация, но състоянието му вече е вън от опасност за живота.

Припомняме, че завчера 5 момчета, 4 от Кресна и едно от Благоевград с лек автомобил паднаха в 100-метрова пропаст в планината над Кресна. 

Въпреки че сигналът за инцидента е подаден в 22:30 ч., има данни, че автомобилът е паднал в 100-метровата пропаст поне два часа по-рано. На всички пострадали се вземат кръвни проби за алкохол, тъй като все още не е ясно кой е управлявал фолксвагена.

Инцидентът с катастрофиралия лек автомобил "Фолксваген Голф" е станал на 500 метра след хижа „Загаза“ в посока Кресна. Проведена е безпрецедентна спасителна акция в трудно достъпен район, където могат да минават само джипове и атевета.

В акцията са участвали пожарна и две линейки от Сандански и Кресна. Първите двама пострадали мъже, на 27 и 31 години, бяха приети в МБАЛ-Благоевград в 1 часа.

Първият е със счупени ребра и пробит бял дроб, а вторият – с фрактура на черепа. И двамата са в отделението по хирургия. В 4 ч. бе приет 29-годишен мъж, чието състояние е най-тежко. Той е с множество фрактури в областта на главата, настанен е в отделението по реанимация. В 5 ч. бе приет 26-годишен младеж, който е с фрактура на крак и откъснато ухо. Той бе настанен в отделението по ортопедия.

Петият пострадал е също на 29 години и с по леки наранявания.

Добавете Вашия коментар

TOP