ДОБРА НОВИНА! Отрицателни са резултатите от пробите на тримата пациенти от Разлог

11 Март 2020 | 09:34
1 коментара
Общество

Отрицателни са резултатите от пробите на тримата пациенти от Разлог, настанени със съмнения за коронавирус в Инфекциозното отделение на благоевградската болница.

Това съобщиха от Националния център по заразни болести.

Вчера сутринта майка с дете, които са имали контакт с близък от семейството, завърнал се от Италия и млада жена от Разлог, работеща като сервитьорка в Банско бяха настанени в изолирания за целта сектор с типични за вирусна инфекция симптоми.

Незабавно бяха изпратени и проби за изследване. След отрицателния резултат лечението им ще продължи по стандартния начин, казаха от болницата и допълниха, че състоянието и на тримата бързо се подобрява.

Припомняме, че 8 души, близки до семейството с коронавирус в Пирогов, са извозени тази нощ от Спешна помощ. Това съобщи пред Нова телевизия тази сутрин говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Случайте на COVID-19 у нас вече са шест. 

Двамата пациенти от София са 66-годишна жена и 77-годишен мъж. Жената е в тежко състояние. Те са поставени под карантина в Пирогов, а спешната болница е с ограниен дотъп, предприемат се всички мерки за изолация в болницата. Възрастните съпрузи не са пътували в чужбина. 

Знае се, че синът им е работил на стоков базар Илиянци. Катя Сунгарска съобщи, че екипите на ЦСМП-София са оборудвани с нужните защитни облекла – скафандри и защитни маски. 

Добавени коментари

Вярвате ли публикува:
11 Март 2020 | 14:10
Че в Банско няма Корона вирус.. Никой не вярва в това .В Банско е пълно с Корона още от януари.ПростоЦеко не дава да се обявява.

Добавете Вашия коментар

TOP