ДОБРА НОВИНА! Общинският съветник Рашко Динков пребори коронавируса, но ситуацията в Благоевгрд е усложнена

29 Юли 2020 | 08:57
0 коментара
Общество

Благоевградският общински съветник Рашко Динков вчера бе изписан от вътрешно отделение, където бе приет с пневмония вследствие на коронавируса. След двуседмична терапия, проведена от началника на отделението д-р Румен Кондев, заболяването е излекувано и вирусът изчезнал, което показали двата отрицателни теста.

„Днес ще бъдат изписани още двама пациенти, които са преборили болестта”, заяви д-р Кондев. Свободни легла едва ли ще останат, защото продължава напливът от болни с коронавирус от село Долно Осеново, община Симитли. В терапевтичното отделение има трима болни с Ковид-19 от там, а вчера се очакваше PCR резултата на 50-годишна жена от селото, която била насочена към спешно приемно отделение от личен лекар с типичната симптоматика на заразата. 51-годишен мъж от с. Долно Осеново е в отделението по реанимация, след като състоянието му се влошило. Там има пациентка от същото село, която е приета миналата седмица заедно с друга жена, която почина. Втори пациент с коронавирус от с. Долно Осеново бе установен в неврологично отделение, този път жена, и то само ден след като отделението бе затворено заради мъж с инсулт от селото, който бе преместен, след като се установи, че е с Ковид-19. В инфекциозно отделение леглата са заети, като там се поддържа една константна бройка от 16 души.

13 станаха пациентите, които са приети за лечение в бившия тубдиспансер на Благоевград с пневмонии от коронавирус. Така капацитетът от 10 легла, които бяха предвидени за болни с Ковид-19, бе покрит и надхвърлен в рамките на седмица, заяви началникът на общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Петър  Георгиев.

Той добави, че вчера е върнал двама пациенти с по-леки пневмонии, които на томографското изследване са показали, че са типичните за коронавирус. Тревожното е, че се увеличава и броят на туберкулозно болни, вчера са постъпили две млади жени, едната от Благоевград, другата от Кочан. Шефът на бившия тубдиспансер д-р Петър Георгиев предлага да бъде разработена онлайн платформа, която да дава в реално време справка за броя на болните с Ковид-19 и свободните легла в  лечебните заведения в Благоевградска област, тъй като ситуацията се усложнява.в.Струма

Справка за нови констатирани случаи с COVID-19 на територията на област Благоевград към 29.07.2020 – общо 22:

Благоевград – 10

Банско – 2

Сандански – 2

Долно Осеново – 2

Разлог – 1

Кресна – 1

Гоце Делчев – 1

Сатовча – 1

Церово – 1

Петрич - 1

Новите случаи за изминалото денонощие са 250 у нас.

10 871 са потвърдените случаи на коронавирус в България. Това сочат данни на Националната информационна система.

4 750 са активните случаи в страната. През изминалото денонощие са направени 5 303 теста, с което те стават общо 248 429.

От медицинския персонал случаите на заразени са 638, сред които има 224 лекари, 223 медицински сестри, 103 санитари и 8 фелдшери.

699 са случаите на хора с COVID-19, които са настанени в болнични заведения в страната, от които 40 са в интензивни отделения. Излекувани са 5 766 души, от които 181 за последното денонощие.

Броят на починалите от инфекцията в България е 355, като през последното денонощие са починали 8 души.

Хората, поставени под карантина, досега са общо 273 261 души, от тях към момента активни под карантина са 10 110 души.

Добавете Вашия коментар

TOP