Добавката за професионален опит и стаж се запазва

20 Юли 2017 | 17:05
0 коментара
Общество

Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството. Това стана ясно след извънредна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Няма да има и протести, с каквито плашеха синдикатите, ако отпадне добавката.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че важните теми, които ще се обсъждат с управляващите, са свързани с доходите и работните места.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов от своя страна заяви, че не са си говорили за само за Клас „Прослужено време“ - темата е изчерпана.

„Стана дума за намерението на правителството за енергетиката“.

От своя страна вицепремиерът Симеонов се извини за изразената лична позиция относно добавката за стаж, направена в четвъртък, и уточни, че това не е позиция на правителството.

„Изявлението ми беше лично и бе по повод моето виждане за т.нар. клас „Прослужено време“, каза той.

„На срещата днес обсъдихме както този въпрос, така и Националният съвет за тристранно сътрудничество. Съгласихме се, че всички промени трябва да се обсъждат първо там. Ще се наложат чисто организационни промени“, добави Симеонов.

„Аз лично изказвам съжаление за отзвука, които предизвикаха моите думи и личното ми мнение в обществото. Влязохме в обяснителен режим и остана впечатление, че това е предложение на правителството, а не е така. Отчитам го като грешка. Извинявам се и ще се постарая занапред това да не се повтаря“, обеща вицепремиерът.

Добавете Вашия коментар

TOP