До сряда монтират терминали за винетки на ГКПП-Кулата

07 Януари 2019 | 17:51
1 коментара
Общество

До сряда ще бъдат монтирани терминални устройства за продажба на винетки на на ГКПП-Кулата, Златарево, Станке Лисичково, Илинден,обещаха от регионалното министерство.

До днес такива по тези пунктове нямаше, а българи и чужденци се чудеха какво да правят.

Обстановката на Кулата остана усложнена и се заформи огромна опашка в съботния ден и заради забраната за пътуване на тирове в Гърция.

Хаосът с винетките и там обърка доста шофьори.

До края на януари шофьорите могат да купят е-винетка от над 4500 точки в цялата страна, обещаха от АПИ.

Припомняме, че заради гафовете с електронните винетки бяха уволнени Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа в АПИ. Давидов е от сатовчанското село Кочан. Той е бивш депутат от ГЕРБ в 41 НС. С постовете си се разделиха Антон Антонов, директор на Националното ТОЛ управление в АПИ, както и Радослав Николов - съветник на на министъра на регионалното развитие.

Въпреки хаоса от АПИ продължават да твърдят,че няма фалстарт на системата, а технически проблеми при въвеждането на нов и сложен продукт, които се отстраняват веднага. Прави се анализ на проблемите и най-вероятно ще се предявят финансови претенции към изпълнителя, съгласно договора, за неспазване на графиците. Още не е платена и стотинка на изпълнителя на електронната система "Капш", подчертаха от пътната агенция.

В момента гражданите могат да купят винетка по четири начина - от апарати за самотаксуване, на каса в офисите на Областните пътни управления и на Мобилния оператор „А1“. Вече се продава и на касите на „Еasypay”, като постепенно ще ги има в цялата страна.

От следващата седмица поетапно ще се продават на каса и в големите вериги бензиностанции – „ОМВ“, „Петрол“, „ЕКО“, както и в клоновете на „Български пощи“. До месец ще започне и продажбата през банкоматите на БОРИКА. 

Добавени коментари

ГРИГОРОВ публикува:
08 Януари 2019 | 08:44
ТЕРМИНАЛИТЕ НА КПП КУЛАТА СА МОНТИРАНИ ОЩЕ В НЕДЕЛЯ СУТРИНТА И РАБОТЯТ.СЪЩО ТАКА ИМА И ПРОДАЖБА КЕШОВО НА КАСА ДО ТЕРМИНАЛИТЕ.ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ПРЕДАВАТЕ НЕ Е ВЯРНА.

Добавете Вашия коментар

TOP