До месец! Започва ремонт на ГКПП-Станке Лисичково

09 Февруари 2019 | 12:51
0 коментара
Бизнес

Стартирана е процедурата за избор на изпълнител за ремонт и модернизиране на българския граничен пункт Станке Лисичково. 

Това стана ясно на срещата на българския евродепутат Андрей Новаков с кмета на македонския град Делчево - Горан Трайковски. Обновяването на пункта, който от години е в окаяно състояние, ще улесни движението на стоки и пътници, съобщава македонският сайт delcevo365.mk. 

"Граничният пункт Станке Лисичково-Делчево много скоро ще получи ново лице. Очаква се строителните работи от българска страна да започнат през пролетта и се надявам, че това ще ускори развитието на местните икономики в близките градове в двете съседни страни България и Македония, включително икономиките на общините Делчево и Благоевград", подчерта Новаков, цитиран от македонския сайт.

За гражданите на България, които тази събота бяха сред най-честите гости на градския пазар в Делчево, това е чудесна новина,  допълва сайтът.

"Когато пътуваме за Делчево, често има забавяне на нашата част от границата. Има само една пътна лента и преминаването понякога вървят бавно. Ако пунктът бъде модернизиран и разширен този проблем ще бъде решен и по-бързо ще стигаме до Делчево, каза Ивайло Цветанов, който беше на посещение в македонския град.

Добавете Вашия коментар

TOP