До края на 2024 г. цялата "Хемус" става готова

21 Септември 2020 | 17:46
0 коментара
Бизнес

В края на януари ще пуснем отсечката на магистрала "Хемус" от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград,  Това е един от най-големите строежи в Северна България.

Магистралата до пътя Ловеч –Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а  цялата магистрала София - Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г.  По трасето сега работят над 4 000 души и над 1000 машини.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с кмета на община Ловеч Корнелия Маринова на строежа при пътен възел „Славяни“, където  АМ „Хемус“ прави връзка с отсечката Ловеч - Плевен.

Там бяха още областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Това е уникално съоръжение, препоръчвам на  всеки да дойде да го види. Не можете да си представите какво правят българските строители. След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал", заяви Борисов.

„Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона, допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове - на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни.

Премиерът Бойко Борисов заяви още, че предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде правото на жителите на населени места до 100 души да избират кмет. Това е едно от исканията на Националното сдружение на кметовете, чийто представители проведоха днес мълчалив протест в Калофер.

„Свързах ги с Кирил Ананиев. В четвъртък в 10 часа ще се срещнат и там ако трябва ще се промени законът и за финансирането, има по-големи кметове, които отпускат на малките населени места парите", коментира премиерът.

Той посочи, че ще има отрегулиране в закона.

Добавете Вашия коментар

TOP