До юни приключва монтажа на системата за видеонаблюдение в Благоевград

15 Януари 2019 | 14:19
0 коментара
Бизнес

Системата за видеонаблюдение в града трябва да бъде завършена до юни месец.

Това каза на пресконференция д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград.

Той посочи, че в бюджета за тази система са заложени около 440 хил. лв. По думите му по този начин ще има техническа възможност полицията да наблюдава какво се случва навсякъде в града с цел превенция, като ще се подсигурят и всички технически средства на полицаите – таблети в патрулните коли и т.н., за да има постоянен контрол и възможност за бърза реакция на органите на реда.

Д-р Камбитов заяви, че Благоевград ще бъде първият град с иградена система за видеонаблюдение „SaveCity“.

„Предвиденият бюджет на ОФК „Пирин“ е 500 хил. лв. Спортният директор на футболният клуб каза, че за годината на отбора са необходими между 700 и 750 хил. лв. Ние нарочно залагаме само 500 хил. лв., за да може да дадем възможност да се работи и да се търсят средства от спонсори, но ако се наложи ще помогнем с още средства“, коментира още кметът на Община Благоевград.

Д-р Камбитов добави, че в бюджета са заложили по искане на директора на онкодиспансера 200 хил.лв. за закупуване на комбинирана и дълбока лъчетерапия, като цената на подобен апарат е над 800 хил. лв, а Общината залага средствата, които са първоначална вноска по лизингова система и след това вече онкодиспансера с приходите, които има, ще го изплаща.

Според него важното е, че по този начин много от пациентите ще могат да се лекуват в онкодиспансера в Благоевград, вместо да се налага да пътуват до София.

Добавете Вашия коментар

TOP