До 15 януари няма да глобяват шофьорите без винетки

05 Януари 2019 | 11:45
0 коментара
Общество

Гратисният период за електронните винетки до 15 януари означава, че ако ви спре тол полицията и нямате електронна винетка, служителите ще ви покажат как да си я купите онлайн или ще ви насочат към най-близкия пункт за продажба, но глоби няма да има.

Това разясни шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов ден след като ръководството на националното ТОЛ управление даде гратисен период за неглобяване на шофьори без електронни винетки.

Изявлението на Глосов дойде след среща при премиера Бойко Борисов, на която заедно с Националното сдружение на общините в България беше договорено, че ако една община желае жителите й да пътуват безплатно по пътен участък от републиканската мрежа, ще трябва да поеме поддръжката му.

Първоначалното твърдение на шефа на АПИ за липсата на електронна винетка беше, че ако камерите снимат автомобил без такава, глоба за шофьора ще има. След това обаче той уточни, че до 15 януари тол полицията ще бъде толерантна към шофьорите без електронна винетка и при спиране служителите ще показват на шофьора как да я купи през мобилно устройство или ще го насочват към най-близкия пункт за продажба в брой или с карта.


Борисов изиска от общините да кажат кои пътища да нямат винетка

Зад твърдението, че това е гратисен период с цел консултиране, но не и гратис за некупуване на винетка, застана и ресорният министър Петя Аврамова.

От своя страна Глосов допълни, че въпреки частичната невъзможност за купуване на винетка в брой или на терминал системата работи.

Добавете Вашия коментар

TOP