Днес ще има променлива облачност, намаляваща до предимно слънчево време

05 Февруари 2018 | 06:42
0 коментара
Общество

Днес ще има променлива облачност, намаляваща до предимно слънчево време. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – в повечето места между 5° и 10°. Атмосферното налягане ще се повишава, ще стане близко до средното за февруари.
Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над северното крайбрежие. Вятърът ще е слаб от северозапад, север.

Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще отслабне до 1-2 бала.
Над планините ще има променлива облачност. Само на отделни места в Родопите е възможно да превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне. Максималната температурата на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра минус 4°.
През следващите дни ще се затопли.

Във вторник ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът ще стане от юг-югоизток и ще се усили, особено в Източна България. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу четвъртък на много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне, ще придобие западна компонента, а в четвъртък през деня отново ще се усили. Облачността ще е променлива, на места ще превали.

Добавете Вашия коментар

TOP