Днес ще бъде облачно с валежи почти навсякъде, максималните температури ще са между 3° и 8°

13 Март 2017 | 07:10
0 коментара
Общество

Днес ще бъде облачно с почти повсеместни валежи - в равнинната част от страната от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. На места валежите ще са значителни. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната - от северозапад, в източната - от север-североизток и с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за март - бавно ще се повишава.

По черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа умерен, привечер - временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. Ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.
 

Добавете Вашия коментар

TOP