Днес облачността над страната ще е предимно значителна, на места с валежи от дъжд, максималните температури в областта ще са между 16° и 23°

05 Май 2019 | 09:46
0 коментара
Общество

Днес облачността над страната ще е предимно значителна, на места с валежи от дъжд. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). По-съществени и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд и вечерта в западните райони и Родопите. Преди обяд в Източна България облачността ще е разкъсвана, но и там бързо ще се заоблачи и превали. Ще духа умерен южен вятър, в Източна България и на места на север от планините ще е силен и поривист. Привечер вятърът в Западна България ще се ориентира от запад и ще отслабва.

Остава топло, с максимални температури предимно между 21° и 26° Над планините ще е предимно облачно. На места ще има валежи от дъжд, след обяд и вечерта в масивите от Югозападна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е силен, по откритите части и северните склонове и временно бурен, от юг. Топло, с максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°. В Благоевград днес максималната температура ще достигне 22°, в Банско 16°, Симитли, Петрич и Сандански 22°.

Добавете Вашия коментар

TOP