Днес е денят за изневери!

09 Януари 2021 | 08:34
0 коментара
Любопитно

Знаете ли, че 9 януари е най-вероятната дата, на която половинката ви е възможно да ви изневери? Твърдението е на френската компания Gleeden, чийто сайт може да се похвали с 3.3 млн. потребители. 

Той е специализиран именно в изневерите, като от компанията твърдят, че е водещият световен сайт за извънбрачни връзки на омъжени жени. Освен това тази тенденция се наблюдава през целия месец, като 71% от 13 хиляди души, участващи в анкетата, признават, че най-активно изневеряват през януари. 

Смята се, че причината за това е усещането за „семейно робство“, което изпитват по празниците част от анкетираните. Първият понеделник от новата година пък е наречен Ден на разводите. Адвокатската статистика сочи, че тогава се подават най-много молби за разтрогване на бракове. Това се дължи на стреса, на който са подложени двойките през празничните дни. Според психолозите поне 10 са причините, поради които един мъж може да изневери. Сред тях са сексуална неудовлетвореност, скука, неоценяване на връзката, силна жена до него, която може да изплаши мъжа до степен, че той да й изневери, и др.  73 процента от жените пък изневеряват поради една проста причина, която за много хора може да се стори банална - мъжете не помагат достатъчно в домакинството. 

Проучване на Мичиганския университет установява, че на женените мъже се пада по около 7 часа домакинска работа седмично, но тя се извършва основно от жените. Оказва се, че двойките, които споделят домакинска работа, правят повече секс от онези, които спазват стереотипа жената да се справя сама.

източник:БЛИЦ
 

Добавете Вашия коментар

TOP