„Джи Пи Груп” би отбой за строежа на тунел Железница

12 Октомври 2018 | 18:35
0 коментара
Бизнес

Ръководството на „Джи Пи Груп”депозира пред Агенция „Пътна инфраструктура” отказ от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел Железница. Това се посочва в позиция на ръководството на „Джи Пи Груп“, разпратена до медиите.

Според фирмата депозирането на отказа е в полза на обществения интерес от предотвратяване на огромните загуби на държавния бюджет и в подкрепа на пътната безопасност. От ръководството на „Джи Пи Груп” заявяват категорично, че през всички години компанията е работила, съобразявайки се със законовите разпоредби и винаги е отчитала обществения интерес, съобщава epicenter.bg.

„Във връзка със започналите проверки, засиленият обществен фокус и познавайки в детайли инвестиционния проект за доизграждане на АМ „Струма”, в частност изграждането на тунел Железница, за който проект бяхме избрани за изпълнител вследствие проведената открита процедура по реда на ЗОП, осъзнаваме, че има реална опасност от неспазване на графика за изпълнение на проекта, което създава риск от загуба на средства“, посочват от компанията и уточняват, че това ще наложи започнатите отсечки да се построят за сметка на държавния бюджет и да бъде възстановена предоставената безвъзмездна финансова помощ за изграждане на „Автомагистрала „Струма”, финансирана от ОП „Транспорт 2007-2013 г.”.

„Забавата в изграждането на посочените участъци на АМ „Струма” е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени. Според официалната статистика през последните 5 години този пътен участък си е извоювал печалната слава на най-кървавото трасе в страната ни“, обявяват от „Джи Пи Груп“.

Фирмата предприе тези действия, след като премиерът Бойко Борисов възложи на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Асеновград и подчерта, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок.

Добавете Вашия коментар

TOP