Джамбазки с "мило" пожелание за гей парада: Да ви се изсипят бури, гръмотевици и локална градушка!

09 Юни 2018 | 14:42
0 коментара
Общество

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки от официалната си страница във "Фейсбук" написа отворено писмо, отговор на покана, изпратена до него, както и до всички български народни представители, представителите на България в Европейския парламент, министри и т.н. Това съобщиха от пресцентъра на партията в съобщение до медиите.

В писмото си Джамбазки пише, че „София прайд” е политическо събитие с политически искания и лозунгите, които се издигат там категорично противоречат с неговите политически убеждения.

Той прилага и десет свои коментара към конкретни политически искания от страна на организаторите на това събитие.

В отговор на исканията им за промяна на чл. 6 от Конституцията на Република България, Джамбазки пише, че  текстът на КРБ е напълно изчерпателен и задава въпроса „ако искате да Ви споменем поименно в Конституцията?” Не желая по никакъв повод да си прекарам времето в компанията на странни същества тип „Елза Парини“, които се кривят и кълчат, качени на платформа, гримирани и намацани като статисти в нискобюджетна комедия на ужаса, това поне е естетически избор, на който имам право, коментира още Ангел Джамбазки.

Той допълва, че това събитие ще струва на българските данъкоплатци командироването и събирането на повече от хиляда и двеста служители на МВР, от няколко областни дирекции. Оголвайки райони, в които тези служители са много по-нужни. Доста скъпо излизат на данъкоплатеца съботните Ви разходки из центъра на столицата, категоричен е воеводата.

Ето какво точно написа Ангел Джамбазки:  Не, благодаря. Тази демонстрация на различен пол е излишна. Натрапваща се.

На 01.06 тази година получих любезно писмо-покана от г-жа Лилия Драгоева, координатор на т.нар. „София Прайд 2018“. Доста се поколебах дали тази покана е проява на чувство за хумор в гей-общността или някой отегчен гей-активист на средна възраст е бил наказан на изпълни досадната задача да изпрати тези покани до 240 народни представители, 17 български представители в ЕП, знайни и незнайни министри, заместник-министри и прочее и ме е добавил в получателите ѝ. Все едно, тъй като писмото е любезно, възпитанието изисква да получи любезен отговор. Мислих да го занеса лично, но с оглед предишния ми опит с това събитие, реших да не възбуждам излишно ранимите душици на манифестиращите гей-активисти, културни марксисти, мулти-култи талибани и прочее активисти за смазване на патриархата и установяване на многополова диктатура на либералния пролетариат. Затова ще отговоря под формата на открито писмо. И така.

Уважаема Госпожо Драгоева, Отклонявам любезно Вашата покана. Не само защото не желая по никакъв повод да си прекарам времето в компанията на странни същества тип „Елза Парини“, които се кривят и кълчат, качени на платформа, гримирани и намацани като статисти в нискобюджетна комедия на ужаса, това поне е естетически избор, на който имам право.  Не само защото намирам демонстрацията Ви за излишно натрапване на половия Ви живот, който не интересува никого, освен Вас. Но пък ще струва на българските данъкоплатци командироването и събирането на повече от хиляда и двеста служители на МВР, от няколко областни дирекции. Оголвайки райони, в които тези служители са много по-нужни. Доста скъпо излизат на данъкоплатеца съботните Ви разходки из центъра на столицата.  Видно от исканията, Вие ме каните на политическо събитие с политически искания. Лозунгите, които се издигат на него противоречат на моите политически убеждения. За да не съм голословен, веднага давам конкретни примери с Вашите политически искания, които категорично не приемам: 

1. Не приемам исканата от Вас промяна на Наказателния кодекс и въвеждане в него на признацитe „сексуална ориентация”, „полова идентичност” и „полови характеристики” в текстовете, които касаят подбуждане към дискриминация, насилие и омраза, както и употреба на насилие по тези признаци. НК има нужда от далеч по-сериозни промени, другаде.

2. Не приемам исканата от Вас промяна на Семейния кодекс и легализиране на фактическото съжителство или граждански съюз за хора както от различен, така и от един и същ пол. Това е опит за легализация на еднополовите бракове. Моите убеждения са, че бракът е и трябва да остане доброволен съюз между една жена и един мъж.

3. Не приемам исканото от Вас признаване на родителски права и на двамата партньори по отношение на деца, родени в двойка от един и същ пол. 

4. Не приемам исканото от Вас право на осиновяване от двойки от един и същ пол, както и право на осиновяване на дете от втори родител в двойка от един и същ пол. Помежду си правете каквото си искате и колкото си искате, но поне децата оставете на мира.

5. Не приемам исканото от Вас изготвяне на законодателство за признаване на пола, основано на самоопределение и свободно от изисквания, които накърняват телесната неприкосновеност (като стерилизация, хирургическа или медицинска интервенция). Подобно искане е неразумно, противоестествено и излишно. Полът не е и не може да бъде основан на самоопределение. Полът е природна даденост. Смяната му на дневна база, в зависимост от сутрешното настроение или гей-либерален махмурлук, е неприемливо и опасно. 

6. Не приемам исканото от Вас възприемане на политики, които да доведат до подобряване на публичната среда и до намаляване на словото и престъпленията от омраза чрез активното участие на институциите и чрез ефективно правоприлагане и превенция. Това са поредните празни приказки, оправдаващи поредния грант, финансиращ фалшиви каузи.

7. Не приемам исканото от Вас въвеждане на политики, които да повишат доверието в институциите, за да не се страхуват ЛГБТИ хора да подават жалби за престъпления и дискриминация срещу тях в съответните органи. По горните причини.

8. Не приемам искането Ви за образователни програми в училищата с цел превенция на тормоза над ЛГБТИ младежи. Нямате никакво място в училищата и детските градини, нито Вие, нито дълбоко погрешната и сбъркана джендър-пропаганда.

9. Не приемам искането Ви за конституционна закрила на ЛГБТИ хората и допълване на признаците за дискриминация в чл. 6 от конституцията, според който „не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние”, но липсва признак „сексуална ориентация”. Текстът на КРБ е напълно изчерпателен, ако искате да Ви споменем поименно в Конституцията?

10. Не приемам искането Ви за право на брак за лица от едни и същ пол. Както вече казах, бракът е доброволен съюз между една жена и един мъж. Желая Ви приятен ден и се надявам на един прекрасен съботен ден с проливен дъжд, бури, гръмотевици и локална градушка в центъра на София, около 16.00 часа днес.

С уважение: Ангел Джамбазки, български представител в Европейския парламент
 

Добавете Вашия коментар

TOP