Джамбазки към ДПС: Нахално и арогантно

07 Ноември 2017 | 08:14
0 коментара
Политика

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки определи като "нелепо, нахално и арогантно е ДПС да говори за демонтаж на властта".

Според него няма как управлението да падне под натиск на ДПС.

"Това е изключителна наглост от тяхна страна. Това е партията, която даде път на обръчите от фирми, говореше за разпределение на порциите,  партията, чийто почетен председател е известен със своте хидрометеорологични умения в големи проекти, плащани от държавата, партията, чийто депутат е Делян Пеевски. Тези хора ми говорят за демонтаж на властта. Това е смешно, нелепо, нахално и арогантно", каза Джамбазки в интервю за "Здравей, България".

"В цяла Западна Европа започва едно възраждане на партии, които изповядват родолюбие и патриотизъм, нацинализъм, десни консервативни ценности. България не е изключение от тази тенденция", каза още Джамбазки и даде като примери Полша, Великобритания, Дания, Финландия.

Не е нужно и не е редно някой да се чувства уютно в управлението - така евродепутатът отговори на въпрос на водещия дали е възможно ГЕРБ да започнат да се чувстват неуютно в коалицията с патриотите. Няма как да ни сменят, защото и ГЕРБ, и ние имаме подкрепата на българските граждани, каза Джамбазки.

Не е редно, отговори той на въпроса дали е възможен "демонтаж" на част от патриотите във властта.

„Обединените патриоти продължават да работят заедно, въпреки различията между трите политически формации, защото зад това стои кауза, за която сме се борили", заяви Джамбазки по повод публикации в медиите, че Валери Симеонов и Каракачанов "са се хванали за гушите".

В интервю за Би Ти Ви тази сутрин близкият до Ахмед Доган проф. Димитър Тадаръков допусна, че е възможно почетният председател на ДПС да се върне в политиката.

"Ахмед Доган е свободолюбив човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича, ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт – има наченки от тези гейтове, които са в провинцията”, подчерта Тадаръков.

По повод фразите за „обръчи от фирми” и „разпределянето на порциите”, Тадаръков посочи, че през годините Доган е бил разбиран погрешно и не може да се прави сравнение с „непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки”.

Личното мнение на Тадаръков е, че правителството на Борисов е по-добре да се задържи, защото страната ни има нужда от стабилност.

източник: Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP