Дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“ организират в ЮЗУ

08 ноември 2018 | 13:24
0 коментара
Дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“ организират в ЮЗУ

Чували ли сте за Дарк Уеб? А за играта „Син кит“? Как педофилите се сприятеляват с деца онлайн? Как онлайн тормоза се отразява на психиката на децата? Как технологиите влияят на учебния процес? Разпознават ли децата истинските от фалшивите новини?

Това са въпроси, които са актуални за всяко съвременно дете и неговите родители. До 7-годишна възраст повече от 50% от децата вече са в интернет. А родителите им не знаят, какво точно правят там. Никой не ги обучава как да се пазят и не ги подготвя за рисковете. Освен това, все по-често, децата са със смартфоните си в клас, притесняват учителите и смущават учебния процес. Все повече директори се оплакват от този феномен. А учителите не са обучени, така че да са в крак с новите технологии и онлайн заплахите. С цел повишаване знанията на своите студенти, преподаватели, както и на всички учители и родители от района, Югозападният университет „Неофит Рилски“ организира лекция-дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“.

Ръководството на университета събира на едно място едни от най-компетентните по темата специалисти в България: комисар Явор Колев – началник дирекция “Киберпрестъпност” в ГДБОП – МВР, г-н Георги Апостолов – координатор на Националния център за безопасен интернет, г-н Деян Благоев – специалист по онлайн защита на деца и г-жа Радиона Никова – представител на Държавната агенция за закрила на детето, които ще запознаят присъстващите с последните тенденции в онлайн опасностите и как могат да се предпазят децата.

Събитието ще се проведе на 13.11.2018 г. (вторник) от 14:00 ч. в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и е отворено за всички студенти, преподаватели, родители, учители и ученици.


Добавете Вашия коментар!