Директорът на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев връчва ключовете на 19 нови служебни автомобила

09 Октомври 2018 | 12:48
0 коментара
Общество

Директорът на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев ще връчи ключовете на 19 нови служебни автомобила. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград. Събитието ще се проведе от 10.30 часа.

Както вчера писахме, благоевградската дирекция получи 19 автомобила в аквапарка си.

Това стана по време на церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. 

Колите бяха разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана,  Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция “Жандармерия”. 

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г. 

Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Добавете Вашия коментар

TOP