Директорката на ОУ в село Долно Осеново Людмила Цикловска и Славка Манова станаха старши експерти в РУО Благоевград

23 Август 2017 | 16:36
0 коментара
Общество

Людмила Цикловска  и Славка Манова са новите старши експертки в РУО Благоевград.

Назначението им става факт след предварително обявен конкурс от РУО в областния център на Пиринско за позициите, състоял се на 15. 08. т.г.

Людмила Цикловска  е директорка на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Долно Осеново, общ. Симитли, Тя спечели конкурса за старши експерт по организация на средното образование в РУО – Благоевград.

Славка Манова пък спечели конкурс за старши експерт по математика. Тя е работила като учител по математика в Националната хуманитарна гимназия. През 2010 г. е съкратена поради намаляване броя на учениците и работи в туристическа агенция „Оазис – А“.

Както писахме в началото на месеца, общо шестима бяха кандидатите за старши експерт по математика, като един от тях не бе допуснат за участие в конкурса поради липса на необходимия минимален, професионален опит – 1 година учителски стаж по съответния предмет.

На 15 август на изпита се явяват трима от кандидатите – Блажка Николова Дукова, Силвия Тодорова Иванова и Славка Найденова Манова, която печели конкурса.

На 29 август предстои конкурсът за старши експерт по Български език и Литература, където претендентите за длъжността са двама – главният учител в прогимназиален етап на основно образование в благоевградското 8-мо СОУ Юлияна Христова и Красимира Полимирова.

 

Добавете Вашия коментар

TOP