Димитър Бръчков: За първи път в Община Петрич изготвяме проект за изработката на туристически сайт, тъй като развитието на туризма е един от основните ми приоритети

05 Юни 2016 | 13:37
3 коментара
Общество
Димитър Бръчков: За първи път в Община Петрич изготвяме проект за изработката на туристически сайт, тъй като развитието на туризма е един от основните ми приоритети

За първи път в Община Петрич изготвяме проект за изработката на туристически сайт, тъй като развитието на туризма е един от основните ми приоритети. Това каза за „Фокус“ общинският кмет Димитър Бръчков.

Той подчерта, че идеята му като кмет, а и на общинската администрация, както и на Общинския съвет е да развият туризма. „Трябва да споменем и това, че за първи път в Община Петрич изготвяме проект за изработката на туристически сайт. До този момент, ние сме една от малкото общини на територията на Благоевградска област и въобще в България, която няма туристически сайт. Тоест и да иска някой да види какво предлага Община Петрич, като възможности няма къде да го направи в повечето случаи“, каза още градоначалникът.

Димитър Бръчков добави, че в момента сайтът се разработва, събират се данни за културните и исторически дадености на Петрич, както и религиозните, а от друга страна непрекъснато се събират данни и от туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите, за да може този сайт да бъде организиран по най-добрият начин, така че да дава възможност на всеки един туристи да избере къде да прекара своето пребиваване и съответно да изготви свой план за посещение на конкретни обекти разположени на територията на Община Петрич.  

„Ще назначим охрана на място, ще поставим камери и ще наемем гид, който да е постоянно на обекта. Оказва се, че античният град привлича немалко туристи, но за съжаление до този момент през годините не е направено нищо за неговото благоустрояване“, добави още градоначалникът.

Той подчерта, че в края на миналата седмица там са започнали археологически проучвания и изрази надежда, че разкопките, които се провеждат тази година ще доведат до още по-сериозен резултат, с който да се гордеят. Общинският кмет добави, че освен български туристи, обектът отчита и много чуждестранни, сред които преобладават руснаците.

Димитър Бръчков прибави, че друг много посещавано място в Община Петрич е местността Рупите. 
 

Добавени коментари

КИРО публикува:
06 Юни 2016 | 12:48
ТАЯ РОТОНДА В САНДАНСИ НА СНИМКАТА Е С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ НАШТА БРИГАДА ОТ ПЕТРИЧ Я НАПРАВИ БАЯ ПАРИ НАПРАВИХМЕ АМА И БАЯ СЕ ИСПОТИХММЕ..
ГЕОРГИ публикува:
06 Юни 2016 | 12:44
ПО ЦЯЛА ЕВРОПА ИМА ЗАЛИ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ АМА БЕСПЛАТЕН ВХОД НЯМЯ.ТОВА БЕС ПАРИ САМО ТУК СЕ КОМЕНТИРА.
Първан публикува:
05 Юни 2016 | 22:25
Прокурорът, г-н Бръчков, ще пита защо в петричката спортна зала зала построена с безвъзмездни европейски средства се провежда платено събитие. Това е престъпление по НК!

Добавете Вашия коментар

TOP