Димитър Бръчков, кмет на Петрич: Започваме реализирането на проекти на стойност 4 400 000 лева за подобряване на пътищата в селските райони

07 Май 2018 | 17:03
0 коментара
Политика

Смятам, че Община Петрич започва да стъпва на една изключително здрава основа и от тук нататък най-нормалното е да надграждаме посоката, която сме избрали, а именно към едно по-добро бъдеще за Община Петрич и младите хора, в посока развитие на икономиката и туризма.

Това каза кметът на Община Петрич Димитър Бръчков за Радио „Фокус“  – Пирин. 

По отношение на високата оценка, която му бе поставена от премиерът Бойко Борисов, който посети общината на 5 май, кметът заяви, че за него, а и за министър-председателят най-голямото признание са били много хора, които са дошли, когато се е разбрало, че министър-председателят ще гостува в Петрич заедно със своите министри.

„Те бяха изключително откровени в разговорите си с него, като споделиха своите добри впечатления, като разбира се имаше и предложения, относно развитието на Петрич. Същото нещо се повтори и на разкопките на античен град Хераклея Синтика, така че мисля, че премиерът получи ясната представа, че нещата наистина започват да се случват макар и по-бавно отколкото ни се иска“, добави Бръчков.

Той подчерта, че за Община Петрич предстоят много важни проекти, които ще бъдат реализирани в близко време.

„Първо двата големи инфраструктурни проекта – изграждането на депото и инсталацията за компостиране и разделно събиране, която е към него. От друга страна ще реализираме проекти на стойност 4 400 000 лева за подобряване на пътищата в селските райони. Това са чисто стратегически проекти за нас като община, но и за хората, тъй като ще ни дадат много възможности. С риск отново да се повторя, но имам предвид икономически и туристически възможности“, заяви Бръчков.

Кметът на Петрич отбеляза, че през трите му години на управление, най-трудното нещо е било да убеди хората, че общината има нужда от реформа.

„Трудно ни беше също да ги убедим, че трябва да променим начина си на мислене и да бъдем единни в действията си“, коментира Бръчков. Той пожела на всички петричани да бъдат здрави и по-добри в помислите си.

„По отношение на бъдещето на Община Петрич, то смятам, че всичко, което сме предначертали ще бъде постигнато“, категоричен бе той.

Добавете Вашия коментар

TOP