Димитър Бербатов: Пиша слаб 2 на БФС!

24 ноември 2021 | 20:44
2 коментара
Димитър Бербатов: Пиша слаб 2 на БФС!

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отново се изказа остро по адрес на сегашното ръководство на централаата. Той говори пред медиите, след като посети деца от Академията на ЦСКА-София и постави слаба оценка на БФС.

"БФС задължава клубовете да подпишат декларация, според която не искат да се обжалват решенията на Конгреса. Тези декларации се разпространяват в момента. Не можеш да задължиш някой клуб как да гласува. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март", заяви Бербатов.

"Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях", добави още той.

"Нашият план и посланията ни са постоянно в публичното пространство. Времето за промяна е тук. Уставът на БФС трябва да бъде променен. Няма нищо ново. Нашите послания са едни и същи".

"Протоколът беше прикрепен към пълномощно на адвоката на БФС. Този документ не може да се гледа. Затова и протоколът бе прикрепен към него, за да не го види никой. Един клуб искаше протокола, но не му се даде. 100 процента има още нарушения. Най-голямото разминаване е с аудиозаписа", каза бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

"Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Задължението ни е да покажем нашата платформа, а те как ще гласуват си е тяхно решение. Трябва обаче да се действа по устав и по закон".

"Оценката на БФС - трябва да сложим двойки на много места. В по-голямо количество са двойките, може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре. Показваме нещата, които трябва да се подобрят, но нищо не се прави от тях", заяви Бербатов.Пирин спорт


123 публикува:
30 ноември 2021 | 20:02
А, можеш ли да пишеш?
Въведете име... публикува:
24 ноември 2021 | 21:38
И едно да им пишеш е все тази. И Господ да слезе няма до оправи българския футбол.Ще се докопаш до една хубава заплата и после нищо.

Добавете Вашия коментар!