Димитър Бербатов: Пирин на два пъти е получавал пари за мен! Чичо Венци да не ми е счетоводител!

27 март 2021 | 08:53
4 коментара
Димитър Бербатов: Пирин на два пъти е получавал пари за мен! Чичо Венци да не ми е счетоводител!

Димитър Бербатов използва своя сайт, за да коментира всички "горещи" теми в родния футбол през изминалите седем дни. Бербатов анализира мача на националния отбор срещу Швейцария. В отговор към президента на Славия - Венци Стефанов, бившият нападател пресметна колко пари е донесъл на българския футбол.

Ето текста без редакторска намеса:

- България - Швейцария 1:3 на старта на световните квалификации

Много лош старт за нашия национален отбор. И под лош старт имам предвид не само загубата, но цялото първо полувреме на мача, което ни костваше по-добър резултат. Момчетата излязоха и подходиха с твърде голям респект и липса на достатъчна агресивност, а видяхме как при един от моментите, в които подходихме по-смело и агресивно, успяхме да принудим съперниците да направят грешка и да отбележим гол. Личеше си как швейцарците играеха с голямо самочувствие, особено в задни позиции, но ако бяхме малко по-нахални и уверени, можехме да ги накараме да допуснат още грешки, тъй като не видях голям технически потенциал в защитниците. Просто си я подаваха правилно, подпомогнати от нас и неправилното ни позициониране! Като цяло много лошо първо полувреме, докато второто вече беше различно, но когато си допуснал 3 бързи гола и имайки предвид моментното ни състояние, е повече от невъзможно да обърнем мача! Както и стана. И въпреки че имахме шансове да отбележим още, задачата се оказа непосилна.

Следва мач с Италия. Да се надяваме, че ще има леко подценяване от тяхна страна, но от наша - каквото и да става, не трябва да повтаряме продукцията, която показахме през първите 45 минути на мача с Швейцария!

Успех!

- Оставките на хората от изпълкома

Моралното пропадане на част от хората, ръководещи българския футбол продължава с пълна сила! Всички помним как след заседание на Изпълнителния комитет през октомври 2019 г. бе обявено, че всички членове на Изпълнителния комитет са подали оставки! След като никой повече не искаше и не иска да работи с тях, включително и държавата, това беше напълно нормално и очаквано! Превъртаме към днешна дата и научаваме, че част от тези хора от този Изпълнителен комитет не искат да се оттеглят и се отмятат от думите си за оставка! Изненада? Не! Етика и морал = 0 при тези господа!

В момента се правят врътки как да се остане в Изпълкома и се разиграват различни варианти и схеми, само и само да се остане на власт.

Трябва да има обединение в българския футбол, но е ясно и явно, че такова няма как да има около това ръководство! Никой не го иска! Беше му дадено достатъчно време, но на всяко нещо му идва краят... И началото на нещо ново!

Думи и към футболните ни клубове, към конгреса, хората, които избират кой да ги ръководи, върховният орган - не се страхувайте! Вие решавате и избирате! Ако решите да освободите всички членове от Изпълнителния комитет, изборът на нови ръководители за 4-годишен период е напълно възможен! Можете да го направите! Можело да обжалват после някои от тях... Нека... Но при положение, че не те искат собствените ти отбори, тези, които са те избрали, а сега свалят своето доверие - ти да продължаваш да имаш наглостта да искаш да си в управлението и да тръгнеш да обжалваш, тоест да тръгнеш срещу собствените си избиратели, това ще е ново ниво на падение!

- Темата "ако си дал"

Ширеше се и се проповядваше една такава тема от Венцеслав Стефанов през тази седмица, че аз не съм бил дал за футбола, само съм взимал! Когато последно проверих, видях че Венцеслав Стефанов не ми е личен счетоводител, за да следи къде съм дал и колко! И не мисля, че какво си дал във футбола се измерва финансово.

Аз съм дал по най-точния и правилен начин, а именно - футболния. И то на световната сцена!

Но нека да видим все пак и малки детайли от финансова гледна точка. От трансфера ми от ЦСКА в "Байер" (Леверкузен) в касата на клуба влязоха 4,5 милиона марки, тоест заради мен! А в "Пирин" влязоха 200 000. След трансфера ми от "Байер" (Леверкузен) в "Тотнъм" в ЦСКА влизат 3%, тоест малко под 400 000 евро, а в Пирин 2% - тоест 273 000 евро.

Простата сметка показва, че заради моите трансфери, съм "дал" на отборите си. Някой може да каже - да, но преди това отборът е инвестирал време и усилия в развитие, заплати/премии. Така е. Но въпросното финансово измерение не се равнява на тези суми. Както и да го погледнем, отборът е на печалба. Напълно заслужено, разбира се. Защото всеки трябва да е щастлив и доволен, ако чрез своето развитие може да допринесе и финансово за клубовете, които са го изградили. Аз съм безкрайно благодарен на моите клубове "Пирин" и ЦСКА и съм щастлив, че съм имал възможността по този начин да дам обратно.

Лично бих поздравил всички хора, които дават средства за българския футбол. Но нека даваме и уважение! Уважение към тези, които са давали по футболния начин, при това на световно ниво, а, както се оказва - и не само.

Но явно счетоводителите вече са навсякъде! Лошото е, че сметките им са тотално грешни.


Смоко публикува:
31 март 2021 | 05:56
Ей боклук селски - педал е баща ти дето те е измочал у канавката на макя ти ! Ти си един смешен и завистлив говнянко с 3 грама мозък от който нищо не става ! Тръгнал за звезда мнение да дава смръдльото дето български не може да пише ....! Марш у кочината да локаш помия и да слушаш мазна чалга ....гюбре усрано ...!!!
Марикостиново публикува:
28 март 2021 | 11:35
Да му ядете оная работа на Митко,това е негов труд в ЦСКА и ПИРИН,а този труд е пари.Кой друг е дал повече(изключвам Стоичков,Стилян Петров,Мартин Петров и още някой друг).Иначе му се радвахте,когато вкарваше голове и славеше България в чуждите отбори!!!Цял свят го признава за добър футболист,само вие го плювате...май вие дадохте повече за славата на България и БГ футбола!!! Мишки с малки души сте☝️
Кали публикува:
27 март 2021 | 15:38
Стар си вече бе педал ако беше много кадърен щеше още да си в Англия ма нещо и тебе и оная дърта кофа майка ти по ви харесва да джавкате пред медиите.
България публикува:
27 март 2021 | 09:37
Защо не спаси Пирин? Защо не игра за националния отбор? Малко ли пари имаш, че алчнееш все още и искаш да си част от мафията Бфс и защо не кажеш колко уредени мачове има Чичо венци като професионалист

Добавете Вашия коментар!