Дилърите на дрога се изнесоха на морето

21 Юли 2015 | 07:58
0 коментара
Криминално
Дилърите на дрога се изнесоха на морето

Софийските дилъри масово се изнесоха на морето заедно с туристите. Това каза пред „24 часа” служител на „Наркотици” в СДВР. Пласьорите тръгват с курортистите в началото на юни и се прибират в столицата през септември заради наплива на хора и ежедневните нощни партита.

Като цяло групите в София са по-малки в сравнение с преди и действат на териториален принцип. Разпределят се и по вид на продаваните наркотици. По софийските клубове екстазито е най-продаваното хапче. Пласира се най-вече в заведения, където пускат електронна музика. В оборот са най-различни видове – кръгли, с формата на сърце, продълговати. Има и хапчета с щампи на автомобилни марки, „Плейбой” и др. Като цяло всички имат еднакъв еуфоричен ефект и сходна цена.

На улицата едно хапче се котира от 10 до 30 лв., а при купуването на по-голямо количество цената може и да падне. В клубовете е по-различно. В началото на партито едно хапче може да струва 20 лв., но към края, когато хората са в екстаз, а запасите на дилъра свършват, цената може да удари и 100 лв.

Полицията е засичала няколко опита за производство в домашни условия на амфетамини и метамфетамини в столицата и покрайнините. „Оборудването не е кой знае колко скъпо – котлони, уреди, колби мензури. Въпросът е да може чисто технически да протече процесът”, казва криминалистът.

Добавете Вашия коментар

TOP