Диетолози посочиха храните, които ще повишат имунитета през пролетта

03 Април 2019 | 06:10
0 коментара
Любопитно

В началото на пролетта, тялото страда от недостиг на витамини и жизненост, тъй като вече има много малко хранителни вещества в растителните храни и всичките му системи са отслабени от продължителният студ, слабата подвижност и липсата на слънчева светлина.

Експертите препоръчват да наблегнем на естествената каша от овесени ядки и млечни продукти, които ще повишат имунната система. А при липса на противопоказания и остри проблеми със стомаха - поглезете се с различни подправки.

„Всички пикантни подправки, като черен пипер или лют червен пипер, идеално поддържат имунитета. Освен това, те помагат на организма да неутрализира патогенните бактерии, които влизат в него ”, казват диетолозите. Лютият пипер е добър, например, защото леко отпуска кръвоносните съдове, намалява налягането и дори има затоплящ ефект.

А за антивирусен ефект, нищо не се сравнява с чесънът - не е чудно, че е толкова широко използван в традиционната медицина. Той незабавно укрепва имунната система, защото активно стимулира производството на лимфоцити. Освен това чесънът съдържа няколко уникални съединения, които не могат да бъдат намерени в нито едно друго растение - те буквално „убиват“ бактериите и вирусите. ”

Също така, диетолозите препоръчват да се пие чаша кефир всяка вечер. Тя съдържат лесно смилаеми калций и витамин D, които подпомагат имунната система и я държат в бойна готовност. В същото време, пробиотиците подобряват храносмилането и помагат на тялото бързо да се отърве от всяка инфекция./zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP