Роденият в Бразилия испански национал Диего Коста изненадващо нападна критиците на Лионел Меси и се обяви в негова защита. Звездата на Барселона е сериозно критикуван в родината си и често е обявяван за главен виновник, ако нещата за националния тим не вървят. Той обаче не игра при унизителната загуба с 1:6 от Испания и само изгледа мача от трибуните на „Уанда Метрополитано” в Мадрид.

„В Аржентина критикуват с удоволствие Меси. Сега те видяха какво представляват без Меси. Футболист като него не се критикува. Трябва да благодарите на Бога, че го имате. Трябва да цените много Меси, защото когато е на терена, е друго”, сподели бразилецът с испански паспорт след мача, в който той вкара първия от шестте гола в аржентинската врата.

„Резултатът може би малко заблуждава, защото когато Меси не играе, това прави една разлика. Ние обаче бяхме силни и сме щастливи. В тима ни има прекрасни футболисти. Можем да кажем, че Испания е фаворит за световната титла”, допълни нападателят на Атлетико (Мадрид)./БЛИЦ-СПОРТ