Детско утро под надслов „ Мои любими герои от Жул Верн”

27 Февруари 2018 | 17:43
0 коментара
Култура

На 23 февруари от 15.15 ч. в Читалнята на Детски отдел се проведе Детско утро под надслов „ Мои любими герои от Жул Верн” по случай 190г. от рождението на Жул Верн (роден 8 февруари 1828).

Участници в тържеството бSND Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ІV ученици от клас на ІІІ ОУ „Д. Талев” с ръководител г-жа Любима Симеонова.

Учениците разказаха за живота и творчеството на Жул Верн, представиха негови крилати мисли и цитати от произведенията му. Децата споделиха със съучениците си кои от предсказанията на писателя за научни открития са се сбъднали.

Библиотекар от отдела представи кратки биографични сведения за Жул Верн и книжно ревю на негови популярни приключенски романи от фонда на Детския отдел на библиотеката.

За финал четвъртокласниците гледаха филма „Пътешествие до центъра на Земята“ по едноименния роман на Жул Верн. Книгата е филмирана е филмирана шест пъти.

Децата с притаен дъх гледаха приключенията на героите из невероятния подземен свят в центъра на планетата, в който попадат от една пещера, намираща се в Исландия.

В стремежа си да открият пътя си обратно, пътешествениците се сблъскват с невиждан досега свят, изумителни същества – срещат хищни риби, огромни месоядни растения, гигантски гъби и други фантастични животни и растения и зашеметяващи пейзажи.

Героите излизат отново на повърхността с помощта на огромен гейзер и се озовават в Италия.

Добавете Вашия коментар

TOP