Детско отделение в санданската болница хлопна кепенци, майки заплашват с бунт!

10 Март 2018 | 12:50
0 коментара
Общество

Детското отделение в санданската болница преустанови работата си от днес, разбра репортер на Pirinsko.com.

Според запознати, до това се стига поради липса на лекари в него, които да обслужват пациентите.

Новината за затваряне на детското отделение в курортната община предизвика вълна от недоволство сред майките в Сандански, които заплашиха с бунт.

„Предлагам протест! И този,които докара нещата до тук да застане и да обясни пред всички,как така в 21век,в държава от ЕС,  в град с толкова висока раждаемост се закрива детско отделение! Време е да се събудим и да реагираме на всеки абсурд, защото докато има овце, ще има и вълци”!!!, възмущават се санданчани.

„Не е въпроса само да не го закрият, но и да има нормални условия. Септември се наложи да лежа с бебето ми в детско отделение 6 дни. Покъртителна история. Първо нямаше топла вода беше спряна за 5 дни. Та с бебчо всеки ден се прибирах да се къпем, понеже не ни позволиха да сме си у дома. Нямаше завивки. Нямаше отопление. Нямаше храноден за бебето. Вярно на 28дни беше вече на хумана и аз си я купувам, но е факт че няма. Един ден изпуснах нещо на пода и при изправянето си спуках главата в ръба на отворения прозорец. Познайте. Нямаха йод и марля, та ходих в друго отделение. Така, че жал ми е и за децата и за персонала”, обясни потърпевша майка.

„Ако в действителност отделението бъде закрито излизаме на протест, ще спим пред болницата и общината ако трябва, но ще ни чуят”, категорични са потърпевшите.

Добавете Вашия коментар

TOP