Детско отделение на МБАЛ Благоевград потъна в мизерия, паяжини "красят" прозорците

23 Март 2018 | 00:09
0 коментара
Общество

Детско отделение в МБАЛ – Благоевград потъна в мизерия, липсата на топла вода и осветление допълнително усложняват тежката ситуация.

На прозорците, вместо играчки и картинки за най – малките висят паяжини, които освен, че плашат децата, създават и неблагоприятни условия за лечението им.

За това сигнализираха в социалната мрежа и страницата " Забелязано в Благоевград" възмутени пациенти, които попитаха защо положението в най-голямата лечебница на Югозапада е повече от трагично.

По думите на потърпевшите децата се лекуват в изключително лоши условия.

 „Искам да сигнализирам за ужасните условия, при които са принудени да стоят пациентите в детското отделение тук, в Благоевград. Няма топла вода, няма парно. Хигиената е под всякаква критика“, пише, майка на малчуган.

„Мизерията и мръсотията са страшни. Постъпих в отделението с болното си дете преди няколко дни. Беше рано сутринта. Откакто ни приеха обаче, с часове никой не дойде да види как е детето. Нервите не ми издържаха и направих скандал… Не че помогна кой знае колко, но все пак ни настаниха в друга стая”, каза друга възмутена майка на тригодишно дете.

Екипът ни се ангажира да потърси за коментар шефът на болницата д-р Огнян Митев, и своевременно ще информира за неговия отговор по въпроса.

Дотогава обаче, коментарите оставяме на вас, читателите.

Добавете Вашия коментар

TOP