Детските заведения в Разлог започват работа на 1 юни

22 Май 2020 | 15:54
1 коментара
Общество


В община Разлог се планира отварянето на детските заведения на 1.06. (понеделник).
 Градини и ясли ще заработят при строги противоепидемични мерки, които се взимат изцяло с грижа за децата и персоналът, съобщи кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

"През изминалите два месеца са почистени изцяло занималните и помещенията за храна, дворовете са с окосена трева и почистена растителност и обработени срещу кърлежи, но въпреки това няма да бързаме с отварянето на детските заведения, ще изпълним детайлно всяка стъпка от предписанията на здравните органи", информира още инж. Герчев.

Във всеки филиал на детски градини и ясли в община Разлог  ще бъде организирана  дейността за възстановяване на приема.

Предвижда се обособяване на специална зона за прием на децата, задължително мерене на температурата  с дистанционни термометри, които община Разлог закупи още в началото на месец март за всички детски заведения. Общината ще закупи и подготви и шлемове и други предпазни средства за персоналът. Ще бъдат осигурени и индивидуални чашки и др. прибори за децата.

Персоналът е запознат в детайли с изискванията, проведен е подробен инструктаж. В дните до първи юни повторно ще бъдат обработени и дезинфекцирани всички помещения, както и местата за игра на двора. Приемът в детските ясли ще се извършва по определен ред, като ще се спазва отстояние на най-малко 2 м. между семействата и няма да бъде допускано влизането на придружителите на децата в сградите. 

Деца, които са със симптоми на заболявания, дори и най-леки, няма да бъдат приемани. За да се избегне влизане на външни хора в средата, в която са децата – на територията на детските заведения ще има изнесени звънци, за да може да се улесни и комуникацията с персоналът от разстояние и се обособи стройна система за приемане и предаване на децата.

Добавени коментари

БНР публикува:
23 Май 2020 | 17:33
ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ПЛАГИАТИ!!! БНР ЧЕРПИ! НО И ЮРИСТИТЕ НА БНР ДОБРЕ ЩЕ СЕ ПОЧЕРПЯТ, ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО, НЕ ЦИТИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНАТА МЕДИЯ И ДОКАЗАНА КРАЖБА. ЯВНО ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ СЕ РАЗБИРА САМО, КОГАТО ИМА СОЛИДНИ ГЛОБИ!!! https://www.bnr.bg/blagoevgrad/post/101280571/v-obshtina-razlog-se-planira-otvaraneto-na-detskite-zavedenia-na-1-uni

Добавете Вашия коментар

TOP