Детски панаир и Easy Art ще радва децата на Благоевград

16 Май 2018 | 13:16
0 коментара
Култура

Детски панаир отново ще превърне Благоевград в творческо ателие.  

Събитието, превърнало се в традиция за града, е с вход свободен и се реализира от Фондация Изиарт с председател Станка Желева и подкрепата на Община Благоевград.

На 26 и 27 май над 40 културно-образователни инициативи за деца ще радват жителите и гостите на областния център. 

Работилниците ще се проведат и двата дни между 10:00 и 18.00 часа на площад „Македония”,  както и в сградите на РИМ Благоевград (Регионален исторически музей).       

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детски панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и ще има възможност лично да направи първите си музикални опити.

В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми.

За любителите на Изтока ще бъде направено ателие за рисунка с къна. Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Добавете Вашия коментар

TOP