Детска музейна школа ще радва хлапетата в Благоевград през лятото

04 Юни 2018 | 14:31
0 коментара
Култура

За поредна година през месец юни Регионален исторически музей - Благоевград организира „Лятна детска музейна школа“ за деца на възраст между 6 и 13 години. Тази година тя ще отвори врати на 06 юни / сряда / от 10:30 часа във фоайето на музея. Вече традиционно наложилата се школа, ще провежда занимания до 29 юни. 

„Лятна музейна детска школа“ включва разнообразни занимания с образователен характер. Мероприятието се осъществява по отделна програма от специалисти на музея и има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата.

На 6 юни официално ще бъде открита и изложбата "Изложба в обем – възприятие чрез допир. Животните на Черно море ". Събитието ще бъде част от официалното откриване на лятната ни школа. Изложбата представлява макети на 15 вида риби и 2 вида медузи, черупки от черноморски мекотели, морски кончета и игли.

3D макетите са изработени в естествени цветове и размери. Te могат да бъдат докосвани, което дава възможност и на хората със зрителни увреждания да „надзърнат“ в уникалния подводен свят на Черно море. Цялата информация е представена на български, английски и брайл.

Добавете Вашия коментар

TOP