Дете в алкохолна кома, пило от ракията на дядо си

07 Февруари 2019 | 11:20
0 коментара
Общество

13-годишно момче се напило рано сутринта и е било настанено в болница.

Инцидентът станал в дупнишкото с. Смочево. Седмокласникът живеел в Дупница, но за ваканцията гостувал на баба си и дядо си на село. Около 8 ч сутринта в понеделник слязъл в мазето и открил бутилки с домашно вино и ракия, които дядо му кътал за гости. Започнал да дегустира алкохола.

Отпил по няколко глътки от бутилките. След това решил да отиде с колелото си до края на селото, където негов приятел помагал на семейството си в кравеферма. Веднага след като пристигнало, момчето се строполило на земята и изпаднало в безсъзнание. Приятелят му го видял и изплашен казал на майка си. Жената позвънила на тел. 112. Веднага пристигнал екип на спешния център, а лекарят установил, че седмокласникът е изпаднал в алкохолна кома. Медикът му дал медицински въглен, за да предизвика повръщане. С линейка пияният младеж е откаран до болницата в Кюстендил, където го настанили в детско отделение с алкохолна интоксикация.

“Момчето е добре, няма опасност за живота му. Оказали сме му необходимата помощ и вече е изтрезнял и възстановен. Оставен е за наблюдение от колегите. Случват се такива неща, няма голяма драма в случая. Важното е, че всичко завърши добре, и се надявам това да му е обеца на ухото, както и на роднините му. Момчетата често правят подобни бели, искат да изглеждат големи мъже. Вярно е, че подобни случаи на прекаляване с алкохола обикновено се случват на по-големи тийнейджъри, но това не ни е първият случай”, каза директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков.

Добавете Вашия коментар

TOP