Деси Радева на 50! Моментите, в които всички говорим за нея

09 Юли 2019 | 17:16
0 коментара
Хайлайф

На 9 юли рожден ден празнува Десислава Радева. Днес съпругата на президента Румен Радев навършва 50 години.

Тя влезе в полезрението на медиите от вечерта, в която се появи под ръка с новия президент на страната и от този момент всяка нейна крачка се следи отблизо.

Източник: БГНЕС

През тези две години като първа дама г-жа Радева дава различни поводи за коментари – или заради външния си вид, одобряван и понякога критикуван, или заради пост в социалните мрежи.

През март куриозна случка с нея провокира коментари дори в Словения, а словенският държавен глава пусна викторина в социалните мрежи с въпроса: "Какво ми прави Деси Радева?".

На кадъра се вижда как първата ни дама гали по бузата словенския държавен глава Борут Пахор. Оказа се, че тя просто маха червилото от бузата, което му е оставила при целувката за поздрав.

Публикацията в профила на Пахор в Инстаграм събра над 100 коментара, повечето от които шеговити.

Това не е първият път, в който Деси Радева е "под прицел" заради пост в социалните мрежи.

Много често нейни лични мисли, споделени там, провокират вълна от реакции. Например през май тази година, когато тя публично се разгневи на германски превозвач.

"Никога повече с Луфтханза", написа Радева във Фейсбук профила си и разказа с подробности защо е останала разочарована компанията.

Коментарът в социалната мрежа на съпругата на президента предизвика реакция от ГЕРБ, които изразиха надежда, че президентът ще посъветва съпругата си да не атакува големи стратегически компании, които в определени моменти биха могли да бъдат и стратегически инвеститори в България.

Други постове в мрежата на първата дама пък са емоционални. Например през октомври миналата година, когато Деси Радева заяви, че се гордее с всяка своя бръчица и се обяви против ботокса.

Не на последно място – модата.

Външният вид и облекло на първата дама често стават повод за коментари. Отново противоречиви, защото понякога тя очарова всички със стил и визия, а друг път е критикувана, че не е избрала най-подходящия тоалет. 

Десислава Радева е родена в Бургас. Учи в Английска гимназия "Гео Милев", а след това и в Университета за национално и световно стопанство, специалност "Финанси и кредит". Владее английски и руски език. В студентските си години работи като сътрудник на министъра на земеделието Румен Христов. Продължава своята кариера като офис мениджър в телевизионни продукции, впоследствие отговаря за връзките с обществеността в Българска музикална компания. По-късно става асистент на генералния мениджър на Хайнекен България. Работила е като маркетингов експерт и PR и комуникационен мениджър. 

Източник: БГНЕС

От 2011 година работи в командването на българските Военновъздушни сили на България. През 2014 година отговаря за външната и вътрешната комуникацията на институцията. През 2016 г. взема активно участие в кандидат-президентската кампания на своя съпруг Румен Радев.

Източник: БГНЕС

 Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP