Десетки ранени при катастрофа между два влака в Германия

06 Декември 2017 | 00:22
0 коментара
Общество

Два влака се сблъскаха в района на гара Мербуш-Остерат, недалеч от Дюселдорф, административната столица на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Десетки са ранени, съобщи Дойче веле.

Сблъскали са се два влака - пътнически на превозвача National Express, и товарен на DB Cargo.

По данни на Дойче веле пътническият влак по регионална линия №7 е връхлетял върху спрялата товарна композиция. Не е ясно поради каква причина товарният влак от Дилинген за Ротердам е бил спрял, обяви говорителка на железопътната компания. 

Говорител на полицията съобщи за до петдесет ранени пътници. В информация на Германските железници обаче броят на пострадалите се определя на малко над 20 души.

На мястото на катастрофата са пристигнали спасителни екипи. Огнеборци са започнали да изваждат от вагоните пострадалите пътници.

С влака са пътували около 150 души.

Последният подобен случай в Германия е от преди повече от година и половина. Край Бад Айблинг, провинция Бавария, през февруари 2016 година се сблъскаха два пътнически влака. При катастрофата загинаха 11 души, а близо 80 други пострадаха. Причината за сблъсъка беше човешка грешка.   

Към 22.30 ч. посолството в Берлин не разполага с данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

Българското посолство следи ситуацията. Мисията ни е отправила запитване до германските власти и очаква допълнителна информация за инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190

Vesti.bg. 

Добавете Вашия коментар

TOP