Десет министри на парламентарен контрол днес

30 Март 2018 | 07:39
0 коментара
Политика

Десет министри ще участват в традиционния парламентарен контрол в петък. На 30 март целият ден в парламента ще бъде посветен на препитванията на министрите.

Пръв на трибуната ще се качи Владислав Горанов, министър на финансите. Той ще отговори на един въпрос относно подзаконовата нормативна уредба в областта на ваучерите за храна.

Веднага след него транспортният министър Ивайло Московски също ще отговори на един въпрос относно доставки на електрическа енергия за нуждите на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

Трети на контрол ще бъде подложен социалният министър Бисер Петков. И към него има само един въпрос и той е относно великденски добавки към пенсиите. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също ще участва в парламентарния контрол. Към него въпросите са общо 5: относно предприети мерки във връзка с тежкото финансово състояние и нуждата от ремонт в "Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Перник" ЕООД; относно състоянието на питейната вода в общ. Брегово и региона; относно осигуряване на спешна медицинска помощ на територията на гр. Копривщица и близките населени места.; относно създаването на Национална онкологична стратегия.; относно програмата за дентално протезиране на възрастни хора.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на културата Боил Банов, министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, спортният министър Красен Кралев и силовият Валентин Радев. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP