Дербито между Левски и ЦСКА на прицел в световните агенции

19 Април 2018 | 11:48
0 коментара
Спорт

Дербито между Левски и ЦСКА влезе в световните новинарски емисии и агенции. Причината е, че двубоят бе окървавен, след като двама полицейски служители пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на сектор “Б”.
Сериозно бе ранена униформена служителка на МВР. Полицайката е с ранено лице от счупено стъкло, след като бомбичката избухна до входа на стадиона, съобщи BBC.

Те цитират заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златков, който потвърди, чежената е претърпяла операция, за да бъде извадено натрошено стъкло от окото й.

Инцидентът с ранената полицайка може да се тълкува, според дисциплинарния правилник на централата, като “Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните – преди, по време и след края на срещата” (чл. 37). От компетентните органи на БФС пък зависи как ще определят щетите, които е нанесъл предметът, но най-вероятно те ще бъдат счетени за “тежки”.

Това означава, че “сините” могат да бъдат наказани с глоба от 30 000 лв. и да играят без собствена публика в следващите 3 домакински срещи.

Ако от Дисциплинарната комисия процедират по този начин, “Левски” ще бъде без подкрепа по трибуните в мачовете срещу “Верея” (21 април), реванша от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА (25 април) и домакинството от първенството на “Ботев” (4 май). В мача срещу “канарчетата” от клуба бяха подготвили чествания по случай 75 години от рождението на “синята” легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Ако последствията не бъдат разтълкувани като тежки, то мачовете без публика ще са по-малко.

Иначе при повторно подобно нарушение до края на първенството, “Левски” ще бъде “преместен в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши настоящата спортно-състезателна година”.

Добавете Вашия коментар

TOP