Депутатът Стефан Апостолов назначи татко си Поли да го съветва за младежките политики

24 Май 2017 | 09:59
0 коментара
Общество

Най-младият депутат от Благоевградски избирателен район Стефан Апостолов от ГЕРБ осигури пропуск на татко си за Народното събрание, назначавайки го за пръв и единствен свой нещатен сътрудник.

57-годишният Апостол Стефанов Апостолов-Поли, който е кмет на Симитли, ще съветва 29-годишния си син Стефан Апостолов Апостолов, и то по въпросите за младежките политики. Знанията и съветите, които ще попие от татко си, младият народен избраник е решил да прилага в работата си в парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Явно Апостолов-младши се чувства по-добре подготвен за работата на т.нар. комисия „Ревизоро“ /с официално име Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата/, в която също е член, защото за там Ст. Апостолов не е посочил съветник.

На нещатен сътрудник ще разчита и 37-годишният депутат Богдан Боцев от БСП. Бившият заместник-кмет на Гоце Делчев се е доверил на вече професионалния парламентарен съветник Георги Юруков, който ще му дава акъл по правни въпроси и законодателство. Роденият в с. Илинден Юруков беше депутат в 3 парламента – 37-мо, 39-о и 40-о НС, и оттогава все съветва някой депутат от БСП – беше помощник на благоевградския социалист Емил Костадинов по юридическите въпроси, после на видинския депутат Филип Попов.

Така бавно, но решително, депутатите от Пиринско постепенно се окомплектоват за предстоящата работа в 44-о НС.

Както вече писахме, свои сътрудници вече имат и 34-годишният Александър Мацурев, който ще разчита на опита в регионалната политика на ексдепутата и кмет на Банско Георги Икономов, а Емил Костадинов ще съветва сегашния народен избраник от БСП Николай Бошкилов.

Сравнително дисциплинирани и не особено активни – така изглеждат 11-те парламентаристи от Благоевград месец и няколко дни след заклеването си. Пробив в дисциплината  направи Стефан Апостолов, който вече регистрира първото неизвинено отсъствие за групата от Югозапада – на 21.04. младият народен избраник кръшна от парламентарно заседание заедно с още 5-има свои колеги, и то без да представи никакъв извинителен документ.

Извън заседанията в комисиите засега само групата на депутатите от ГЕРБ е вкарала на 17 май питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно строителството на АМ „Струма“. 5-имата депутати – Даниела Савеклиева, Георги Динев, Ст. Апостолов, Ал. Мацурев и Димитър Гамишев, се интересуват какво е забавянето на процедурата от страна на АПИ и МРРБ относно Лот 3 Благоевград-Сандански и конкретно Лот 3.2 – Крупник-Кресна, ще се прави ли нов търг за избор на изпълнител, каква е опасността от провал на търга или евентуални обжалвания пред КЗК и ВАС и от загуба на средства, както и до какъв етап е най-проблемният участък Кресненско дефиле и няма ли той да доведе до загуба на средства и дори да се връщат такива за цялата автомагистрала.

До вчера министър Нанков официално не бе отговорил на депутатското питане, неговият предшественик в служебния кабинет Спас Попниколов вече бе атакуван по темата от ексминистърката Лиляна Павлова, която за кратко миналия месец бе депутат от ГЕРБ. Павлова му зададе конкретния въпрос „Как допуснахте да бъде опорочена процедурата за тунел „Железница” на стойност 250 млн. лв., и то финансирана със средства от ЕС“, визирайки установената на 31 март 2017 г. липса на част от офертата на един от участниците в нея, която по-късно бе намерена в дома на външен оценител.

в.Струма ВАНЯ СИМЕОНОВА

Добавете Вашия коментар

TOP