Депутатът Стефан Апостолов награди най-добрите спортисти в Симитли

26 Февруари 2018 | 20:44
0 коментара
Общество
Децата в Симитли са здрави, защото спортуват. Весели ученически игри за поредна година белязаха с усмивки и спортен дух един от най- студените дни в годината. Тази година,  традиционните общински ученически игри се проведоха в спортната зала на стадион „Септември“ в Симитли.
 
Пред погледите на кметa на община Симитли Апостол Апостолов, народния представител Стефан Апостолов, директорите на трите училища в общината, много поддръжници на спорта и големи агитки, отборите направиха зрелищно шоу. Момчета и момичета от училищата в общината показаха умения и талант в най-популярните игри - баскетбол и футбол.
 
Старт на игрите даде в ранния час заместник - кметът на община Симитли Евгения Георгиева, като пожела  на всички спортен дух и призова за честна игра между отборите.
 
В баскетбола като по-добри се показаха на терена играчите от Симитли. Там се съревноваваха отборите на Симитли и Крупник. След тежка битка в оспорван за победата мач баскетболистките завършиха с финалното 34:22 за Симитли. Така те спечелиха първото място в общината и трябва да се готвят за областния кръг на ученическите игри.
 
Отбори от Долно Осеново, Симитли и Крупник играха футбол. В групата 5-7 клас на първо място се класираха футболистите от Симитли, които победиха Долно Осеново на финала с 5:1. Така втори остана отборът от Долно Осеново и третото почетно място бе за футболистите от училището от село Крупник. При мачовете на учениците от 8-ми до 10-ти клас Крупник спечели първото място, като надигра с 9:3 отборът от Симитли.
 
Футболистите от 11 и 12 клас се съревноваваха на изкуственото игрище на стадиона, като Симитли безапелационно победи Крупник със 7:5.
 
 Народният представител и футболен съдия, който с интерес изгледа срещите Стефан Апостолов връчи купите и много топки за всички участници. Той поздрави всички учители и ученици за честната игра и спортния дух всички млади спортисти, бъдещи спортни надежди на община Симитли. Специални награди бяха дадени на учителите по физическо възпитание за доброто съдийство на спортните състезания.

Добавете Вашия коментар

TOP