Депутатът от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева разчупи питка за здраве и даде кратък отчет за свършената работа

29 Декември 2017 | 08:16
2 коментара
Общество

Кратък отчет за свършеното през годината направи Областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и депутат в 44-ото Народно събрание Даниела Савеклиева. 

Тя започна с коментар на добрата новина за региона, дошла от Министерски съвет, че Правителството прие изменения и допълнения в Плана за управление на Национален парк „Пирин“.

„Решението е за разширение на сегашната ски зона само и единствено за спортна инфраструктура, т.е. да се промени Плана за управление на Национален парк „Пирин“. При внасяне на инвестиционно намерение, максимално бързо да се разреши, като отново се спазят всички изисквания, включително и ОВОС, за да няма никакви основания някой да обжалва“, уточни Савеклиева и допълни, че е било време това решение да бъде взето.

„Имаме невероятни дадености за туризъм. Страната ни е изключително красива. Зимният туризъм обаче трябва да бъде приоритет. В крайна сметка Банско е световен лидер в туризма с не малко награди. Не е нормално толкова много хора от цял свят да прекарват 2-3 часа, за да се качат на лифта и да стигнат до пистите“, каза още Савеклиева.   

Областният лидер на ПП ГЕРБ продължи с кратък отчет на свършената работа от Народното събрание от началото на мандата до сега.

„От месец април Народното събрание е приело 72 законопроекта, 181 решения и 2 декларации. От 19 април до 21 декември са постъпили 164 законопроекта, като 91 от тях са внесени от народни представители. Провели сме 92 пленарни заседания, 3 от тях са извънредни“, обобщи накратко Савеклиева.

Тя допълни, че комисиите, в които тя членува са разгледали 84 законопроекта. Комисията по бюджет и финанси – 58 законопроекта, а Комисията по икономическа политика и туризъм - 26.

„Един от важните законопроекти, на който и аз съм вносител, касаеше прекурсорите и наркотичните вещества“, уточни Савеклиева.

Тя допълни още, че точно преди ваканцията е внесла още един законопроект за Закона за доброволчеството.

„Трети мандат все нещо пречеше законопроектът да бъде внесен. Вече е факт. Това отговаря на обществените нагласи. В крайна сметка напоследък хората и организациите, които се занимават с доброволчество, са страшно много и трябва да има регламент за това как да действат“, уточни Савеклиева.

 

Депутатът допълни, че е провела множество срещи в Парламента с различни делегации. Във връзка с предстоящото европредседателство на България Савеклиева открои срещите с ръководителя на дирекция търговия Жан Люк де Марти,

„С него говорихме за приоритетите на българското председателство и това, което касае търговията с трети страни извън ЕС. Обсъдихме и регламентите за подобряване на икономическия климат като цяло и в ЕС, и в България“, каза Савеклиева. Тя открои като друга важна среща тази с Юрки Катайнен – зам. председател на Европейската комисия.

„Това са срещи, в които е много важно да се чуе българската позиция и смятам, че са изключително полезни“, допълни още депутатът от ПП ГЕРБ.

В заключение Савеклиева каза, че за България предстои отговорна година, свързана с председателството на Европейския парламент.  

„Смятам, че трябва да се справим и да се покажем на ниво. Отговорността е голяма, но нямаме притеснения как ще протече европредседателството“, каза още Даниела Савеклиева.

По традиция накрая депутатът разчупи питка с късмет заедно с представители на медиите от Благоевград. Тази година късметът бе с Е79news и паричката от питата се падна в нашата редакция. Пожеланията към всички представители на медиите бяха за успешна и ползотворна работа, много здраве и късмет.

Добавени коментари

Цвети публикува:
29 Декември 2017 | 12:18
Тя е активна в комисиите където членува. Там много работа върши . Не всичко е говорена на трибуната . Кога ще почерпи за новия им апартамент в София и новото Ауди за 65 000 лв. на мъжа й ?
pitam публикува:
29 Декември 2017 | 09:51
Питам къде се вписва госпожата в свършеното от НС? Нито веднъж не се изказвала, няма своя законодателна инициатива, изобщо пълно отсъствие.

Добавете Вашия коментар

TOP