Депутатът от ГЕРБ Гоце Делчев Димитър Гамишев отново на съд в Благоевград

21 Август 2017 | 21:51
1 коментара
Политика

Делото за причинена смърт в катастрофа срещу депутата от ГЕРБ Гоце Делчев Димитър Гамишев ще продължи да бъде гледано от Окръжния съд в Благоевград.

Това е определил Върховният касационен съд (ВКС), показа справка на "Правен свят".

Казусът стигна до ВКС, след като съдът в Благоевград прекрати делото срещу него и го изпрати на Софийския градски съд (СГС), след като Гамишев стана депутат.

Съдия Величка Цанова от СГС обаче също го прекрати и повдигна спор за подсъдност пред ВКС, като се позовава на чл. 35, ал. 3 от НПК, според който подсъдни на градския съд са дела за престъпления, извършени от лица с имунитет. Престъплението, за което подсъдим е Гамишев обаче е извършено през ноември 2014 г., когато той не е имал такъв.

Тогава той е блъснал и причинил смъртта на пешеходец в гоцеделчевското село Копривлен.

Гамишев шофирал с 68 км/ч. на излизане от селото при ограничение от 50 км/ч. и блъснал пресичащия пътното платно Иван Жбантов, който по-късно починал в болница.

Обвинителният акт срещу Гамишев бе внесен в Окръжен съд-Благоевгад миналата година и по него бяха проведени 7 заседания.

На 15 май т. г., когато Гамишев вече е депутат, съдът прекрати делото заради имунитета му и го изпратил на СГС.

На 20.06. обаче отново тази година, главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да свали имунитета на Д. Гамишев заради пътния инцидент от ноември 2014 г.

 

Добавени коментари

Въпрос публикува:
22 Август 2017 | 12:31
А др.Гамишев,когато направи убийството - беше ли вече член на ГЕРБ???И за награда - хайде в Народното събрание!Хайде имунитет.Хайде няма го-о-о!

Добавете Вашия коментар

TOP