Депутатът от ГЕРБ Банско Ал. Мацурев и колеги от Групата за приятелство с Косово се срещнаха с Негово превъзходителство посланик Едон Цана

04 Октомври 2018 | 14:27
1 коментара
Политика

Депутатът от ГЕРБ Банско Александър Мацурев и негови колеги от Групата за приятелство с Косово се срещнаха с Негово превъзходителство посланик Едон Цана.

Срещата, която се състоя днес премина изключително топло и радушно.

„Двустранните отношения на България и Косово са отлични, нищо не ни разделя, много ни свързва”, каза по време на срещата посланикът.

По думите му, България е стратегически партньор в региона, затова много усилия се насочват към политическото сътрудничество, но фокусът на неговата работа като посланик ще бъде свързан с икономиката и културата.

„Най – голям потенциал се забелязва в сферата на икономиката”, заяви Александър Мацурев след приключване на срещата.

„Изразих своето задоволство от срещата, в качеството си на Председател на групата за приятелство България-Косово, засвидетелствах на посланика нашата удовлетвореност като парламентаристи от факта, че между нашите две страни няма нерешени проблеми. За това красноречиво говорят осемте срещи, само от началото на 2017 година, на високо държавно ниво. Поздравих г-н Цана с избора на Косово за Председател на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа и подчертах, че за нас е особено важно отношенията между Косово и Сърбия да се нормализират. Уверих господин посланика, че винаги може да разчита на подкрепа от наша страна, като членове на Парламентарната група за приятелство България-Косово”, заключи Александър Мацурев.

Добавени коментари

Предложение: публикува:
04 Октомври 2018 | 18:28
ТУК ДА СЕ ИЗКЛЮЧАТ КОМЕНТАРИТЕ НЕМЕДЛЕНО! На тоя будала пак са му писали изказването и се чуди как да срича.

Добавете Вашия коментар

TOP