Депутатът Живко Мартинов от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук за премиера

21 Юли 2017 | 17:18
1 коментара
Политика

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Обвиненията са 5 групи - принуда, изнудване, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта. Всички тези обвинения ще бъдат повдигнати и предявени ако НС ми даде разрешение за образуване на наказателно преследване. На НС ако поиска, ще му бъде предоставена справката от ДАНС, ще му бъдат представени и всички материали от прокурорската проверка. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с искането за снемане имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Цацаров разказа, че е имало сигнали срещу Мартинов и е била назначена проверка от прокурор на Софийска градска прокуратура.

Има справка от ДАНС, в която пише, че са придобити данни за вероятни злоупотреби, извършени от народен представител. Веднага след запознаването със справката, министър-председателят я е изпратил на главния прокурор. Причината да се докладва от премиера е фактът, че в някои от случаите депутатът е ползвал името на Борисов.

На 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение до главния прокурор за снемане на имунитета на Мартинов. Той е депутат от 44-ото НС, бил е депутат и в 43-ото НС. За периода от 2012 г. досега върху търговец от Добрич е бил упражняван на няколко пъти – (6-7 случая) натиск с предоставяне на определени облаги. Натискът е бил упражняван, според показанията, лично от Мартинов. Търговецът е бил предупреден, че е включен в списък от лица, които е трябвало да подпомагат политическата дейност и ако не подпомагат политическата дейност щяло да понесат ред неблагоприятни последици, основно свързани с упражняване на правомощия на държавни органи – БАБХ, полиция, върху техния бизнес, разясни Цацаров.

В случая е ставало дума за различни видове месо – еленско месо, филе, 4 тона месо са били представени като предназначени за премиера. Извозени са с камиони.Но проверката показа, че нито един суджук не е пристигнал до министър-председателя. Върху същия търговец е оказан натиск за мебелиране на офис на политическата партия в Добрич, каза Цацаров. Той изброи и други случаи, заради които предстои повдигане на обвинение на депутата.

Упражнена е и принуда върху ръководен служител на МВР, върху него е упражнявана принуда и за дребни случаи през незабавно прекратяване на проверка и освобождаване на товарни автомобили, след като са били задържани от служители на полицията, съобщи още Цацаров. /БГНЕС

"Има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен, понеже 11 години губят в Добрич и имат към мен една неприязън. Това е в основата. Към част от тези хора, които ме клеветят, имам завеждани дела, друга част ми дължат неразплатени наеми, защото съм 28 години в частния бизнес. Дори фирмите са продадени на хора в неравностойно положение. Това е предпоставката", коментира Мартинов.

 

Добавени коментари

цветанов каза публикува:
26 Юли 2017 | 09:59
мишо бирата чака живко соджука

Добавете Вашия коментар

TOP